Aceasta tehnica foloseste un aparat care genereaza unde magnetice de joasă frecvenţă care sunt orientate spre corpul pacientului si apoi inregistrate şi analizate de un computer la ieşirea din corp. Testarea prin biorezonanta face cateva zeci de măsurători electrice diferite, iar aparatul de biorezonanta înregistrează valorile unor parametri pentru cateva mii de substanţe din organism.

Atentie!

Biorezonanta ca metoda de diagnostic si tratament, nefiind fundamentata si explicata suficient de clar de catre inventatorul sau, este pusa sub mari semne de intrebare de catre cercetatori, medici si jurnalisti deopotriva. Atunci cand va adresati unui cabinet medical care face astfel de tratamente, este bine sa va informati corect si temeinic despre metoda in sine si despre persoanele care o aplica in respectivul cabinet.

Principii de bază în biorezonanță

Biorezonanţa magnetică se spune ca acţionează la nivelul ADN-ului, în interiorul celulei. Cu ajutorul undelor magnetice care sunt generate la nivelul celulelor, ţesuturilor şi organelor, se pot depista forme incipiente ale bolilor nervoase, respiratorii, cardiovasculare, osoase, digestive, fie ele acute sau cronice.

Cercetari efectuate in Rusia si Germania au demonstrat ca organismele vii produc semnale electromagnetice incepind chiar de la nivel celular. Aceste semnale electrice sunt folosite pentru a controla toate procesele biochimice care au loc din organism si sunt responsabile de insasi sustinerea vietii organismului. Conform acestei teorii, orice boala care apare in organism produce modificari la nivelul schimburilor de informatie electrica intre celule. Schimburile de energie de la nivel celular produc si efecte electromagnetice intr-o anumita gama de frecvente si pot fi identificate cu ajutorul aparatului de biorezonanta. 

Terapia prin biorezonanta ar elimina aceste blocaje energetice produse in organism de factorii patogeni si ar restabili frecventa optima de functionare a celulelor sanatoase. Nu exista efecte secundare si raspunsul organismului la tratamentul prin biorezonanta este rapid. Terapia prin biorezonanta se poate face concomitent cu celelalte tipuri de terapii, indiferent de natura lor, fiind o metoda complementara de tratament.

Adevar sau inselatorie?

Asa cum am amintit mai sus, exista multe suspiciuni legate de aceasta metoda de tratament si diagnosticare. Ca si orice metoda revolutionara de diagnosticare, are parte de sustinatori si de sceptici deopotriva. Principiul pe baza caruia acest aparat de biorezonanta functioneaza este real, in sensul ca undele electromagnetice de joasa frecventa rezoneaza cu anumite structuri si pot fi masurate la iesirea din corp. De aici si pana la  a-i atribui calitati vindecatoare si de diagnostic precis aparatului de biorezonanta este insa cale lunga, lucru care i-a determinat pe multi medici si cercetatori in fizica sa considere ca biorezonanta este doar un fals, o inselatorie si o cale de a stoarce bani de la oameni de buna credinta care au ajuns in situatii limita (boli incurabile sau care nu au putut fi diagnosticate prin metode clasice).

Motive de indoiala:

  • Aparatul in sine a fost promovat initial ca fiind o inventie NASA, lucru care se pare ca nu este deloc adevarat. Inventatorul sau, americanul William Nelson, care a pretins că a lucrat pentru Agenţia Spatiala Americana, de fapt nu a lucrat niciodată la NASA
  • Marketingul agresiv din jurul metodei de tratament si diagnosticare prin biorezonanta si marturiile uneori incredibile ale persoanelor diagnosticate si vindecate cu ajutorul acestui aparat sporesc gradul de "scepticism"
  • Aparatul in sine si terapia prin biorezonanta este interzisa in SUA si Canada tocmai din cauza plangerilor formulate de pacientii carora li s-a promis rezolvarea unor probleme si nu s-au ales cu promisiunea respectata. Inventatorul acestuia s-a refugiat in Ungaria de unde continua sa promoveze si sa vanda aceste aparate in statele unde legislatia este mai permisiva.
  • Persoanele care pun in practica aceasta metoda nu trebuie sa aiba calificare in domeniul medical. Oricine are minimul de cunostinte medicale poate sa o practice deoarece softul calculatorului ofera toate rezultatele și interpretarea medicală a rezultatelor.

Motive pentru a crede in biorezonanta:

  • De cele mai multe ori carentele de anumite minerale si vitamine, constatate prin biorezonanta se pot confirma prin analize de laborator clasice

Transmiteti-ne si dvs. motive care v-au intarit convingerea ca metoda biorezonantei a fost corecta in diagnosticul si tratamentul dvs.