Obezitatea este in primul rand o grava problema de sanatate a zilelor noastre, fiind una dintre cele mai importante cauze ale mortalitatii in toata lumea. Conform studiilor recente, in Romania rata obezitatii este de 25%, iar 50% dintre romani sunt supraponderali. Acest lucru a dus recent la adoptarea unei strategii fiscale pentru suprataxarea anumitor produse alimentare care cauzeaza obezitatea: alimentele de tip fast-food, bauturile racoritoare bogate in zahar si arome artificiale, produsele de patiserie-cofetarie, etc… 

Stabilirea gradului de obezitate se face prin calcularea indicelui de masa corporala (lMC). Acest indice stabileste clar daca o persoana are greutatea normala, este supra- sau sub-ponderala.

Tipuri clinice de obezitate

In functie de modul de distributie a stratului adipos excedentar exista mai multe tipuri de obezitate:

Obezitate Tipul I – distributia excesului ponderal este relativ uniforma pe corpul persoanei in cauza

Obezitate Tipul II – numit si obezitate ginoida – grasimea se regaseste mai mult in zona inferioara a corpului (coapse, burta). Acest tip de obezitate este destul de inestetic insa nu este asociat cu riscuri medicale majore;

Obezitate Tipul III – obezitate viscerala - grasimea se depune pe organele interne, cum ar fi viscerele abdominale. Acest tip de obezitate este cel mai putin vizibil, insa riscurile asupra sanatatii sunt cele mai mari.

Obezitate Tipul IV – obezitate androida – grasimea se depune in special in partea superioara a corpului. Acest gen de obezitate este caracteristic barbatilor si are consecinte destul de serioase asupra sanatatii.

Alte consecinte ale obezitatii

 • tulburari circulatorii
 • infarctul de miocard
 • slabirea in general a inimii
 • diabetul
 • arterioscleroza
 • afectiuni ale ficatului
 • creste pericolul de tromboza si embolie
 • afectarea vederii
 • afectarea auzului
 • aparitia mai rapida a ICVB, daca se adauga si obezitatea, la ceilalti favorizanti

Cauze ale obezitatii

 • abuzul alimentar, adica dezechilibrul dintre aportul si consumul de energie
 • tulburarile endocrine ( de cauza tiroidiana, hipofizara, suprarenaliana, sau diminuarea functiei organelor genitale )
 • varsta
 • dezechilibrele si tulburarile psihice ( conflicte sufletesti nerezolvate )
 • ereditatea. Se mosteneste predispozitia de a deveni obez si daca nu respecti cu sfintenie anumite reguli, chiar te ingrasi foarte mult.
 • viata sedentara, lipsita de miscare. Grasimile se ard in muschi. Prin lipsa miscarii, scade masa musculara si devenim tot mai incapabili de a slabi.
 • tulburari ale centrilor nervosi, cum ar fi reglarea necorespunzatoare a senzatiei de foame.

Tratamentul naturist al obezitatii

Tratamentul obezitatii poate varia de la simplul control al caloriilor pana la terapii complexe de recuperare si tratament. Multe centre medicale s-au specializat pe anumite proceduri cu ajutorul carora au avut rezultate deosebite in tratarea obezitatii la pacientii lor. Ceea ce e foarte clar in toate tratamentele obezitatii este faptul ca o anumita procedura odata inceputa trebuie urmata pana la final pentru a vedea rezultatele.

Centrul medical MEDREFLEX LINE trateaza cu succes obezitatea, prin metode perfectionate de-a lungul timpului. Boala numita obezitate afecteaza un numar foarte mare de oameni si are implicatii imense in toate formele de manifestare ale vietii.

Dr. Petre Muresan, directorul Centrului medical MEDREFLEX LINE din Cluj Napoca:

“Obezitatea are implicatii personale, sociale, familiale si de sanatate. Pentru a obtine rezultate foarte bune in tratarea multor boli, in primul rand trebuie avuta in vedere tratarea obezitatii .
Va dau cateva exemple: o gonartroza sau artroza genunchiului, cu totul altfel raspunde la tratament daca persoana in cauza, obeza fiind, slabeste cateva kilograme bune. O hernie de disc, la fel, o coxartroza, la fel, o arteriopatie cronica obliteranta, la fel – si aceste exemple pot fi foarte numeroase”

In scopul scaderii in greutate, Centrul medical MEDREFLEX LINE pledeaza pentru dietele individualizate, aplicate fiecarui pacient in parte, tinand cont de toate particularitatile persoanei respective. Centrul nostru pledeaza si aplica aceste diete cu rezultate foarte bune, fara a afecta sanatatea celui care le urmeaza.

Pentru scaderea in greutate, actionam pe doua directii :

 1. va furnizam un set de recomandari in urma scanarii termografice, recomandari pe care le puteti pune in practica chiar acasa, in viata dumneavoastra de zi cu zi.
 2. va oferim sedinte complexe pentru slabit care se fac in centrul nostru medical si a caror componenta poate fi diferita de la persoana la persoana. Formula in care se fac aceste sedinte depinde tot de informatiile care se obtin in urma scanarii termografice si ultrasonografice.


Pentru mai multe detalii despre tehnicile de slabit aplicate, va invitam sa cititi articolul despre “metodele sanatoase de slabire” publicat pe site-ul web al centrului nostru medical: http://estetica-medicala.com/afectiuni/grasimea-localizata-adipozitatea